Search Dr. Toy's Best Products - 2007 & 2008
Product Type Max Age (Years) Max Price Program

Dr. Toy's Tips in Finnish

Dr. Toyn vinkit lelujen ja muiden lastentuotteiden valitsemiseen

Translated by Osmo Kotonen

Haluaisit löytää parhaat lelut ja muut tuotteet lapsellesi. Lelukauppaan meno tai lelujen löytäminen Internetistä on haastavaa ja voi olla ylivoimainen tehtävä. Ennen ostoa on paljon mietittävää. Kuinka löytää oikea tavara josta lapsesi voi nauttia pitkään?

Ennen kuin hankit lastentuotteen, tutki se ja kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

 1. Turvallisuus
  Onko lelu turvallinen? Onko siinä mahdollisia vaaroja? Onko lelu liian pieni? Onko siinä teräviä kulmia tai irrallisia naruja? Onko se myrkytön? Kestääkö se kovaakin käsittelyä? Täyttääkö se turvallisuus-standardit? Onko tuotteella takuu?
 2. Huvi
  Viihdyttääkö se lasta? Huvittaako se, ilahduttaako se, innostaako se?
 3. Ikäluokitus
  Onko tuote sopiva lapsesi ikäiselle? Sopiiko se lapsen ikään, taitoihin ja kykyihin? Säilyttääkö se lapsen mielenkiinnon? Tekeekö se lapsen iloiseksi?
 4. Muotoilu, suunnittelu
  Onko se helppokäyttöinen? Näyttääkö se hyvältä? Tuntuuko se hyvältä?
 5. Monipuolisuus
  Onko se monipuolinen? Onko tuotteella enemmän kuin yksi käyttötarkoitus?
 6. Kestävyys
  Kestääkö se pitkään? Lapset leikkivät kovasti ja kohdistavat leluihinsa erittäin paljon kulutusta.
 7. Kiinnostavuus
  Onko se mehukas? Onko sillä pelaaminen hauskaa? Tarjoaako se mahdollisuuden oppia ja ajatella? Opettaako se jotain lapsen elinympäristöstä?
 8. Luovuus
  Avartaako se lapsen luovuutta?
  Oikeat tuotteet voivat avartaa lapsen mielikuvitusta taiteessa, käsitöissä, harrastuksissa, kielissä, lukemisessa, musiikissa ja liikkumisessa.
 9. Käytettävyys
  Turhauttaako se lapsen vai tarjoaako se haasteen? Tarjoaako se jotain uutta opittavaksi, harjoitteluun tai kokeiltavaksi? Tietääkö lapsi miten tuotetta käytetään? Vai onko se liian vaikea käyttää ilman aikuisen apua?
 10. Pakkaus
  Vastaako tuote pakkausta ja pakkaus tuotetta?
  Jos lelu ei vastaa mainoksia tai pakkausta, se voi olla pettymys.
  Onko ikäluokitus selkeä? Onko tuote kaupassa samannäköinen kuin lehti ja TV-mainoksissa?
 11. Henkilökohtaiset arvot
  Vaaliiko se lapseutta? Auttaako se lasta ilmaisemaan tunteita, kokemaan huolta toisista, harjoittamaan myönteistä sosiaalista kanssakäymistä? Edistääkö se terveitä arvoja, vai onko tuotteessa väkivaltaisia, seksistisiä tai muita negatiivisia puolia?
 12. Opettavaisuus
  Mitä se opettaa? Laajentaako se positiivista itsetuntoa, arvoja, ymmärrystä, kulttuurillista tietoutta? Tarjoaako se harjoituksia taitojen kasvattamiseen? Silmä-käsi koordinaatioon? Hienomotoriikkaan? Kommunikaatioon? Ympäristö-asioihin? Yhteisöllisyyteen? Maailmaan? Historiaan? Tietokoneisiin? Muihin?
 13. Huoltaminen
  Voidaanko se puhdistaa ja käyttää uudelleen? Jos se ei ole pestävä, voiko sen puhdistaa käytännöllisesti?
 14. Hinta
  Onko se edullinen? Vastaako hinta tuotteen arvoa?
  Haluat löytää lelut ja tuotteet jotka tarjoavat mahdollisuuden ajatteluun, oppimiseen, harjoitteluun tai jonkin uuden ja hyödyllisen kokeiluun. Jotkut tuotteet ovat täydellisiä pelaamiseen; toiset taas juuri oikeita muuhun toimintaan kuten rakennusprojekteihin, askarteluun, palapeleihin tai perheen harrastuksiin.

Hauskanpito yhdessä perheenä on tärkeä osa lapsen leikkielämystä. Kuitenkin, leikkiminen on hauskanpitoa. Oppiminen on paljon helpompaa ja pysyvämpää jos se on hauskaa!

Tässä vielä joitakin mietteitä:

 1. Kannusta lastasi kertomaan hänen “toivomuslistansa” leluista ja tuotteista.
 2. Harkitse jonkin lapsesi haluaman ”fantasia”-tuotteen hankkimista vaikka sinä pidätkin tuotetta typeränä.
 3. Lapsuus on hetkellistä ja ohikiitävää. Vaikka emme olisikaan samaa mieltä lapsen valinnasta, lapsen pitää oppia olemaan vastuussa kuluttajana tekemistään päätöksistä. Lapsi saa paljon vaikutteita siitä millä kaverit leikkivät ja mitä televisiossa mainostetaan.
 4. Tarkastele leluja ja tuotteita jotka ovat Dr. Toyn laajalla palkittujen tuotteiden listalla (drtoy.com). Jokaiseen on sisällytetty toimintaa, luovuutta ja kasvatusta ja sinun lapsesi hyötyy.

Leikitään!


 

Home Copyright 1995 - 2008 Stevanne Auerbach, Ph.D. San Francisco, CA
This material may not under any circumstance be resold or redistributed for compensation of any kind without prior written permission from the author.
While we appreciate links others make to our site, these must be reviewed and approved first. Send link requests to
Arrow Up